Nieuwe website KWI

Met gepaste trots presenteert het KWI zijn nieuwe website. Het KWI bestaat sinds 2009. Informatie over het werk van het KWI was verspreid over verschillende websites.

Vanaf nu is er één centrale plaats: kennisplatformwerkeninkomen.nl. De website onderzoekwerkeninkomen.nl komt hiermee te vervallen.

Om de herkenbaarheid van het KWI te vergroten heeft het KWI bovendien een nieuw ‘gezicht’ gekregen. Het nieuwe logo en de kleuren symboliseren waar het KWI voor staat.

De letter k (van ‘kennis’) zit vast aan een ellipsvormig ‘platform’. Een deel van de k ‘verdwijnt’ achter de ellips om eigenzinnigheid en ruimtelijkheid te suggereren.De nautische tinten van het blauw (zakelijk) en groen (sociaal) staan voor dynamiek en verbondenheid en een blik in de verte.

De letters w (van ‘werk’) en i (van ‘inkomen’) ‘wijzen’ naar elkaar, om de verbinding te verbeelden én het gegeven dat werk en inkomen van elkaar afhankelijk (op elkaar aangewezen) zijn. De gekleurde punt op de i is een aandachtspunt en personaliseert de letter(s) als het ware (want behalve de punt op de i is het een hoofd): het gaat om werk en inkomen van mensen. De letters w en i worden op het ‘platform’ gepresenteerd.

Logo Kennisplatform Werk en Inkomen