Save the date: Perspectieven voor iedereen

Perspectieven voor iedereen? De praktijk ziet het en de wetenschap onderbouwt het: sommige mensen kunnen niet (meer) meekomen op de arbeidsmarkt. Robotisering verdringt banen op middelbaar niveau, lager opgeleiden hebben vaker onzekere banen, en werklozen hebben meer gezondheidsklachten.

Perspectieven voor iedereen! Op 21 juni buigen praktijk en wetenschap zich samen over deze vraagstukken. En meer dan dat. U krijgt inzicht in de huidige en verwachte trends én hoe u hierop kunt inspelen. Zodat in 2025 zo veel mogelijk mensen kans hebben om mee te doen op de arbeidsmarkt.

Waar moeten gemeenten, UWV en ministeries zoals SZW en VWS rekening mee houden bij het maken van plannen voor de toekomst? Welke arbeidsmarktontwikkelingen zijn fabels en welke feit? Hoe en waarop kunnen beleidsmakers invloed uitoefenen op een onzekere toekomst?

Krijg antwoorden op deze – en vele andere – vragen tijdens het derde congres van Kennisplatform Werk & Inkomen (KWI). Durf over uw grenzen te kijken met Amerikaanse topwetenschapper Arne Kalleberg, laat u inspireren door de Rotterdamse politicus Marco Pastors, en stap uit de waan van de dag met onderzoekers, beleidsmedewerkers en professionals.

Deelname is gratis. Ga de website van KWI congres om u alvast te registeren. Het aantal deelnemers is beperkt.