Jaarverslag IWI 2005

Dit jaarverslag bestaat uit twee delen: (1) De uitvoering - Hoe presteerden de uitvoeringsorganisaties binnen het stelsel voor werk en inkomen (Suwi)?; (2) De inspectie - Hoe vervulde de inspectie haar taken in 2005?

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Jaarlijks voor 1 mei brengt IWI haar jaarverslag uit. In dit jv dient IWI te beoordelen over de werking van het stelsel voor zover dat samenhangt met het functioneren van en de onderlinge betrekkingen tussen de bedoelde uitvoeringsorg.`s Tevens oordeelt de inspectie over de kwaliteit van de uitvoering van de onder haar toezicht geplaatste uitv.org.`s en over de wijze waarop deze daarbij samenwerken. Het Jaarverslag bevat tevens een verantwoording van het functioneren van IWI in het voorgaande kalenderjaar.

Samenvatting en conclusie

Dit jaarverslag bestaat uit twee delen: (1) De uitvoering - Hoe presteerden de uitvoeringsorganisaties binnen het stelsel voor werk en inkomen (Suwi)?; (2) De inspectie - Hoe vervulde de inspectie haar taken in 2005? De Inspectie concludeert in haar Jaarverslag dat de uitvoering van de sociale zekerheid in 2005 is verbeterd ten opzichte van Verder constateert de IWI dat het CWI, het UWV en gemeenten (sociale diensten) in hun denken een omslag hebben gemaakt waar het gaat om gezamenlijke dienstverlening en handelen volgens het motto "Werk boven uitkering". Zo heeft het CWI in 2005 meer werkzoekenden aan een baan geholpen dan met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was overeen gekomen. Het komt er nu op aan dat de burgers de vruchten gaan plukken van die verbeterde gezamenlijke dienstverlening.