Aandeel CWI bij de vacaturevervulling

Het werven en vervullen van vacatures is één van de belangrijkste taken van CWI. Voor het jaar 2006 gaat CWI uit van een marktbereik van zestig procent; dat zijn circa 500.000 vacatures. De inspectie heeft onderzocht hoe CWI samenwerkt met publieke en private intermediairs bij de vervulling van vacatures en wat het aandeel van CWI is in de vacaturevervulling.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

CWI is een publieke intermediair, maar er zijn op deze markt ook private partijen, die werkgevers kunnen benaderen. Ook de ketenpartners begeven zich steeds meer als intermediair op deze markt, zoals de gemeenten bij Work First trajecten. Het onderzoek aandeel CWI bij vacaturevervulling is bedoeld om inzicht te krijgen in de markt waarin CWI opereert als dienst-verlenende organisatie voor werkgevers. Het gaat om een voorstudie van het in 2006 te starten project Matchen op de lokale arbeidsmarkt.

Samenvatting en conclusie

Het werven en vervullen van vacatures is één van de belangrijkste taken van CWI. Voor het jaar 2006 gaat CWI uit van een marktbereik van zestig procent; dat zijn circa 500.000 vacatures. De inspectie heeft onderzocht hoe CWI samenwerkt met publieke en private intermediairs bij de vervulling van vacatures en wat het aandeel van CWI is in de vacaturevervulling. Doel van de studie was om inzicht te krijgen in de knelpunten die zich voordoen bij de vacaturewerving en -vervulling. Omdat de onderwerpen, thema's en voorbeelden bezien worden vanuit het gezichtspunt van CWI, wordt ook aangegeven vanuit welk kader CWI keuzs maakt voor beleid, uitvoering en samenwerking bij de werkgeversbenadering. Bron: Bibliotheek SZW