SVB Tien 2006

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een veranderprogramma SVB Tien in werking gezet om in het jaar 2010 een excellente dienstverlening aan burgers te (blijven) garanderen, de uitvoeringskosten te verlagen, doorlooptijden te verkorten en flexibel te kunnen aansluiten op innovaties binnen de overheid.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

SVB tien is een groot project bij de SVB voor de verbetering van de dienstverlening aan de cliënt. IWI zal dat in de komende jaren volgen. Elk jaar zal de inspectie een rapport opstellen over de voortgang van het project.

Samenvatting en conclusie

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een veranderprogramma SVB Tien in werking gezet om in het jaar 2010 een excellente dienstverlening aan burgers te (blijven) garanderen, de uitvoeringskosten te verlagen, doorlooptijden te verkorten en flexibel te kunnen aansluiten op innovaties binnen de overheid. Vanwege mogelijke uitvoeringsrisico’s acht de inspectie het van belang dit verandertraject te volgen. Het onderzoek heeft plaatsgevonden van januari 2006 tot en met maart 2007 en heeft betrekking op het gehele jaar Bron: Bibliotheek SZW