Matchen op de lokale/regionale arbeidsmarkt. Nota van bevindingen

CWI, UWV en gemeenten (de SUWI-partners) hebben op grond van de Wet SUWI (artikel 8) de taak om samen te werken, om de inschakeling van uitkeringsgerechtigden en werkzoekenden in het arbeidsproces te bevorderen.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Leidt samenwerking van SUWI partners tot effectieve matching van vraag en aanbod op de lokale/regionale arbeidsmarkt? Welke factoren hebben invloed op de effectiviteit?

Samenvatting en conclusie

CWI, UWV en gemeenten (de SUWI-partners) hebben op grond van de Wet SUWI (artikel 8) de taak om samen te werken, om de inschakeling van uitkeringsgerechtigden en werkzoekenden in het arbeidsproces te bevorderen. Ook werken zij samen met andere diensten en instellingen die werkzaamheden in dit verband verrichten. Een onderdeel hiervan is het bij elkaar brengen van werkzoekenden en werkgevers. De diensten van de SUWI-partners, gericht op het vinden van aansluiting tussen werkzoekenden en werkgevers, noemen we matchen. IWI heeft onderzocht in hoeverre de samenwerking leidt tot een effectieve match. Bron: Bibliotheek SZW