Toegang tot de keten

De burgers die door werkloosheid niet zelfstandig in hun inkomen kunnen voorzien, kunnen aanspraak maken op een WW- of bijstandsuitkering. Afhankelijk van de precieze situatie van de burger heeft CWI, UWV of de gemeentelijke sociale dienst een taak in het begeleiden naar werk.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Hoe zoeken burgers, die zich bij CWI melden voor een uitkering WW of WWB, naar betaalde arbeid voor en na stopzetting/afwijzing van hun uitkeringsaanvraag, en hoe ondersteunen uitvoerenden ze hierbij?

Samenvatting en conclusie

De burgers die door werkloosheid niet zelfstandig in hun inkomen kunnen voorzien, kunnen aanspraak maken op een WW- of bijstandsuitkering. Afhankelijk van de precieze situatie van de burger heeft CWI, UWV of de gemeentelijke sociale dienst een taak in het begeleiden naar werk. Deze organisaties dienen samen te werken in een keten van werk en inkomen onder het motto “werk boven uitkering”. Dit onderzoek richt zich op de burgers die zich bij CWI melden voor een WW- of bijstandsuitkering, maar uiteindelijk geen uitkering hebben gekregen. Onderzocht is hoe deze mensen naar werk hebben gezocht en hoe zij hierin werden ondersteund door de uitvoeringsorganisaties. Bron: Bibliotheek SZW