De weg naar (maat)werk

Om meer maatwerk te bereiken in de dienstverlening heeft UWV de functie van re-integratiecoach gecreëerd. Mensen met een WW-uitkering overleggen met hun re-integratiecoach over de beste en snelste manier om weer aan het werk te komen.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

Op welke wijze kunnen UWV kantoren een goede invulling geven aan hun rol als opdrachtge-ver en re-integratiebegeleider? Wat is de algemene deler voor goed opdrachtgeversschap opdat re-integratiemiddelen effectief en efficiënt worden ingezet? De inspectie voert een best-practices-onderzoek uit tussen regio-kantoren van UWV.

Samenvatting en conclusie

Om meer maatwerk te bereiken in de dienstverlening heeft UWV de functie van re-integratiecoach gecreëerd. Mensen met een WW-uitkering overleggen met hun re-integratiecoach over de beste en snelste manier om weer aan het werk te komen. UWV kan daarvoor onder andere advies geven en trainingen of trajecten regelen bij gespecialiseerde re-integratiebureaus. In dit onderzoek heeft de inspectie gekeken naar de voorwaarden waaronder de re-integratiecoaches hun werk moeten doen. Onderzoek is verricht naar de actuele situatie van het re-integratieproces in de WW op zes locaties in de regio Oost-Nederland. Door het huidige re-integratieproces en de effecten daarvan op verschillende locaties met elkaar te vergelijken, levert de inspectie inzicht in de wijze waarop maatwerk tot stand komt, de knelpunten en de verbetermogelijkheden. Bron: Bibliotheek SZW