Jaarverslag IWI 2007

Het jaarverslag bestaat uit twee delen: een deel over de uitvoering van het stelsel van werk en inkomen, de wet sociale werkvoorziening, arbeidsveiligheid en tweedelijnstoezicht, en een deel over de inspectie.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

In het jaarverslag IWI 2007 geeft IWI haar oordeel over de uitvoering van de sociale zekerheid en de samenwerking in de keten van werk en inkomen. Hiermee beoogt het jaarverslag bij te dragen aan een gerichte aanpassing en verbetering van het beleid, de aansturing en de uitvoering. IWI geeft in het jaarverslag ook haar oordelen over de Wet sociale werkvoorziening, het stelsel van arbeidsveiligheid en oordelen voortvloeiend uit het tweedelijnstoezicht dat IWI uitvoert. Tevens legt IWI verantwoording af over haar eigen bedrijfsvoering.

Samenvatting en conclusie

Het jaarverslag bestaat uit twee delen: een deel over de uitvoering van het stelsel van werk en inkomen, de wet sociale werkvoorziening, arbeidsveiligheid en tweedelijnstoezicht, en een deel over de inspectie. Verder zijn interviews opgenomen met vijf personen die in de praktijk van werk en inkomen werkzaam zijn. Als bijlage is een verkorte jaarrekening opgenomen. De inspectie concludeert in haar jaarverslag dat de organisaties in de sociale zekerheid vooruitgang boeken in de begeleiding van werkzoekenden, maar nog effectiever moeten gaan samenwerken om meer mensen te kunnen helpen met een slechte positie op de arbeidsmarkt. Voor een effectievere samenwerking is het nodig dat de medewerkers ruimte krijgen om een ondernemende aanpak te tonen.