Zicht op "Iedereen doet mee"

Het toezichtprogramma van de inspectie "Zicht op iedereen doet mee" is gericht op het in beeld brengen van de wijze waarop de ketenpartners in het stelsel van werk en inkomen bijdragen aan het realiseren van de participatiedoelstellingen.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

In de rapportage wordt verslag gedaan van bevindingen uit projecten binnen het toezichtprogramma participatie van IWI. Het rapport geeft een beeld van hetgeen IWI tot nu toe weet over de uitvoering van het participatiebeleid dat met het coalitieakkoord van het huidige kabinet is ingezet. Het rapport zal geen toezichtoordelen bevatten, omdat de uitvoering van het participatiebeleid nog volop in ontwikkelingen is.

Samenvatting en conclusie

Het toezichtprogramma van de inspectie "Zicht op iedereen doet mee" is gericht op het in beeld brengen van de wijze waarop de ketenpartners in het stelsel van werk en inkomen bijdragen aan het realiseren van de participatiedoelstellingen. Het toezichtprogramma is opgebouwd uit drie kernprojecten die in de periode 2008 - 2010 de participatieverrichtingen van uitvoeringsinstanties op verschillende niveaus zullen volgen. Het eerste kernproject volgt de samenwerking tussen instanties gericht op het tot stand brengen van een goed werkend regionaal arbeidsmarktbeleid. Onderzoek is gedaan naar wat de cliƫnt merkt van de beleidsuitvoering, naar de aanpak van participatie in de uitvoeringspraktijk en naar ontwikkelingen op het gebied van samenwerking op de regionale arbeidsmarkt. Bron: Bibliotheek SZW