Mini-college: Big data als oplossing voor alles

Mini-college op het KWI Congres 2018. Aan de ene kant heel futuristisch en aan de andere kant zeggen veel mensen dat het heel dichtbij is: Big Data. De grote vraag is wat Big Data kan betekenen voor vragen rondom Werk & Inkomen.

Marike Knoef is hoogleraar Empirische Micro-Economie en doet samen met andere wetenschappers onderzoek naar precies die vraag. Zij kan vertellen wat Big Data wél en –vooral ook- níét is en of het net zo veelbelovend is als soms wordt geschetst. In Rotterdam zijn ze kortgeleden gestart met een onderzoek in Rotterdam waarbij ze vragen uit de praktijk met Big Data proberen te beantwoorden. De onderliggende vraag van dit onderzoek is in hoeverre Big Data toegevoegde waarde heeft voor de praktijk.

Klik hier om de presentatie van Marike Knoef te bekijken.

Marike Knoef, Bold Cities