Uitvoering WSW 2004

De Inspectie Werk en Inkomen (IWI) houdt namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toezicht op de uitvoering van de Wet Sociale werkvoorziening (Wsw) door gemeenten. De inspectie heeft een documentenonderzoek ingesteld naar de uitvoering van de Wsw over.

Onderzoeksdoel en vraagstelling

IWI houdt toezicht op de uitvoering van de Wsw en geeft jaarlijks een landelijk oordeel over de uitvoering. Een samenvatting van het oordeel wordt opgenomen in het jaarverslag. Het rapport zal worden uitgebracht voordat het Jaarverslag verschijnt. De vraag die in het kader van het (documenten)onderzoek wordt beantwoord is of de uitvoeringsorganisaties voldoen aan de eisen die de wet en regelingen stellen met betrekking tot de rechtmatigheid en in hoeverre de doelen van de Wsw worden bereikt.

Samenvatting en conclusie

De Inspectie Werk en Inkomen (IWI) houdt namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toezicht op de uitvoering van de Wet Sociale werkvoorziening (Wsw) door gemeenten. De inspectie heeft een documentenonderzoek ingesteld naar de uitvoering van de Wsw over Uit het onderzoek blijkt dat de uitvoering van de Wsw in 2004 voor het grootste deel voldeed aan de eisen van wet- en regelgeving. De uitvoeringsorganisaties leverden ook een belangrijke bijdrage aan de doeltreffendheid van de Wsw. De organisaties creƫerden meer werkplekken dan in vorige jaren. Minder goed was de tijdigheid van de herindicaties, waarmee bepaald wordt of mensen nog steeds tot de doelgroep van de Wsw behoren. Er stonden ook erg veel mensen op de wachtlijst voor een plek in de Wsw. Bron: Bibliotheek SZW