Uitvoering Wet sociale werkvoorziening 2006. Nota van bevindingen

De Inspectie Werk en Inkomen (IWI) houdt namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid(SZW) toezicht op de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw).

Onderzoeksdoel en vraagstelling

In het jaarverslag geeft de inspectie een oordeel over de werking van het stelsel in 2007 en oordelen over het functioneren van de afzonderlijke uitvoeringsinstanties. De inspectie richt zich met name op de effectiviteit van de SUWI-keten en op de processen die daaraan ten grondslag liggen. Het geven van een landelijk oordeel over het functioneren van de gemeenten is niet langer een taak van de inspectie. Wel geeft de inspectie een landelijk oordeel over de uitvoering van de WSW door gemeenten.

Samenvatting en conclusie

De Inspectie Werk en Inkomen (IWI) houdt namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid(SZW) toezicht op de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). In de tweede helft van 2007 heeft IWI een documentenonderzoek ingesteld naar de uitvoering van de Wsw Het onderzoek is gericht op de vraag of de uitvoering voldoet aan de eisen die in de wet en de regelingen zijn gesteld en in hoeverre de doelen van de wet zijn bereikt. In overeenstemming met het toezichtregime dat sinds 2004 op de Wet werk en bijstand wordt toegepast, geeft IWI een landelijk oordeel over de rechtmatigheid en de doeltreffendheid van de uitvoering van de Wsw. Het onderzoek is gebaseerd op het verslag over de uitvoering dat alle 111 uitvoeringsorganisaties over 2006 hebben ingediend bij de minister van SZW. De nota van bevindingen vormt de basis voor het eindrapport van de inspectie. Bron: Bibliotheek SZW